Súlyos nevek a pénzügyi bizottságban

Milliárdos élettárs, bankbotrányban emlegetett volt kerületi polgármester, vidéki országgyűlési képviselő - mind a főváros most megválasztott, és legfontosabbnak tartott pénzügyi-közbeszerzési bizottságának tagjai.


Jóval a törvényi határidő lezárta után, botrányos körülmények között sikerült megválasztani a fővárosban az összevont pénzügyi és közbeszerzési bizottságát. A bizottsági tagok névsora legalább olyan figyelemfelkeltő, mint megválasztásuk körülménye.

Az egyik legfontosabb és legnagyobb horderejű döntéseket hozó fővárosi szakbizottság elnöke a mindössze 26 éves MSZP-s Tüttő Kata lett, aki a többek között a Lágymányosi-öbölben is építkező, milliárdos üzletember, Leisztinger Tamás élettársa. A grémium fideszes alelnöke lett a magánokirat-hamisítási vádak alól végül tisztázott Papcsák Ferenc (aki egyébként az egyik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei választókörzet országgyűlési képviselője, és vagyonnyilatkozata alapján az egyik leginkább eladósodott városatya). Szintén alelnök lett az MDF-es Hock Zoltán, aki miatt korábban hárorúskodás tört ki Derce Tamás újpesti polgármester és a Fidesz között; a legnagyobb ellenzéki párt azért is indított októberben (mint kiderült, sikertelenül) saját jelöltet Dercével szemben, mert a polgármester nem volt hajlandó megválni a kerületben a költségvetésért felelős MDF-es helyettesétől. 

Tagja lett a bizottságnak Kőbánya volt polgármestere, a szocialista Andó Sándor, akinek a neve a K&H botrányban is felbukkant; Kulcsár Attila vallomásában többek között azt is állította: a volt kőbányai polgármester is havi több tízmillió forintos haszonra tehetett szert abból, hogy a kerület pénzét az exbróker rövid távú tőzsdei ügyletekre használhatta. 

Ugyancsak a pénzügyi-közbeszerzési bizottság tagja lett a Szerencsejáték Rt. vezérigazgatója, Székely Gábor, aki emellett a BKV felügyelőbizottságának SZDSZ-es elnöke is. Székely a rendszerváltás után főpolgármester-helyettesként dolgozott a városházán, később a tulajdonosi bizottság elnöke, majd alelnöke lett. Ő az egyik leggazdagabb városatya, csak az ingatlanainak a bérbeadásából havi félmillió forintot tud összeszedni.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.