Fodor Gábor elvszerűbb SZDSZ-t akarna

Az SZDSZ-nek más programot kellett volna képviselnie az elmúlt években, akkor jóval sikeresebb lett volna - mondta Fodor Gábor, a párt ügyvivője a Magyar Televízió pénteki Nap-kelte című adásában.

A politikában kulcskérdés az erő erkölcsi és intellektuális értelemben, az, hogy az emberek érezzék, egy párt elszántan küzd

elveiért, meggyőződéséért, és emellett kész a kompromisszumokra - jelentette ki Fodor Gábor, aki szerint ez az erő hiányzott az SZDSZ-ből az elmúlt években.

A liberális politikus azt mondta, még korai arról beszélni, pályázik-e az SZDSZ elnöki posztjára, hiszen az elnökválasztásig még több hónap van hátra.   "Ilyenkor az ember próbálja eldönteni, milyen esélyei lehetnek, ha indul" - jegyezte meg Fodor Gábor.

Az ügyvivő szerint van olyan program, amellyel egy 5 százalékos SZDSZ-ből előre lehet lépni, bárki is lesz a párt elnöke.

"Az SZDSZ-nek három fő területen kell nagyon komoly hangsúlyt fektetni a politikára. Az egyik a jogállami normákhoz ragaszkodás, a második a kiszámítható és felelősségteljes gazdaságpolitika, a harmadik pedig a tiszta közélet megteremtésének ügye" - hangsúlyozta Fodor Gábor.

A parlamenti és városházi ellentétekkel összefüggésben kérdésre válaszolva az SZDSZ ügyvivője közölte: nincs koalíciós válság, ugyanakkor helyzet van, és akad néhány konfliktus az MSZP-vel, ezek azonban nem olyan mélyek.

Arról is beszélt Fodor Gábor, hogy 1993, a Fidesztől való távozása óta most először ismét beszélő viszonyba került Orbán Viktor pártelnökkel. Hozzátette: a politikai viták továbbra is jelentősek közöttük és nem hisz abban, hogy ez a helyzet a közeljövőben megváltozna.

 (forrás: MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.