Baktalórántháza: fellebbezés súlyosbításért

Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett a baktalórántházi polgármester és alpolgármester ügyében, akiket a Nyíregyházi Városi Bíróság az elmúlt napokban első fokon öt-, illetve hatévi börtönbüntetésre ítélt - közölte érdeklődésünkre Szilágyi László ügyész, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főügyészség sajtóreferense.

Mint arról lapunkban korábban beszámoltunk, Vida Károly volt baktalórántházi polgármestert, jelenlegi főállású alpolgármestert hatévi letöltendő börtönbüntetésre, Nagy Lajos volt jegyzőt - Baktalórántháza város jelenlegi polgármesterét - pedig ötévi letöltendő börtönre ítélte nem jogerősen a Nyíregyházi Városi Bíróság. Vida Károly elsőrendű vádlottat és Nagy Lajos másodrendű vádlottat különösen nagy értékre elkövetett sikkasztásban, magánokirat-hamisításban, jogosulatlan gazdasági előnyszerzésben és hamis tanúzásra való felbujtásban találta bűnösnek a bíróság, ezenkívül Vida Károlyt bűnösnek mondták ki zsarolásban is. A két fővádlottal szemben a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el, s kötelezte őket arra, hogy hetente egyszer jelentkezzenek a rendőrségen. Az ügynek további tíz vádlottja is van, őket a bíróság két év próbaidőre bocsátotta.

Az ügyészségi sajtóreferens elmondta: a városi ügyészség az ügy első-, másod-, harmad- és negyedrendű vádlottja esetében jelentett be fellebbezést súlyosbításért, a többi nyolc vádlott esetében első fokon kiszabott büntetést az ügyészség tudomásul vette. A vádirat szerint a település költségvetéséből több mint 100 millió forintot egy magánalapítvány számlájára utaltak át, és éveken át nem fizették ki a közmunkások teljes munkabérét.

Debreceni tudósítónktól

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.