Magasra ne ugorj, de süss a szomszéddal!

A Lehel tér közelében áll a Kassák-ház, ezért ha ide költözünk, a bevásárlást könnyen elintézhetjük, ha pedig nincs kedvünk főzni, csak leruccanunk a piaci ételbárok valamelyikébe. Amennyiben az olcsó táplálékot minőségire cserélnénk, a Westend sincs messze, és kis gyaloglással eljuthatunk a Pozsonyi kisvendéglőbe is. Na jó, nem olyan kicsi az a gyaloglás, de a maceszgombócleves feltétlenül feledteti velünk a túra gyötrelmeit.

De térjünk vissza a nyolcemeletes Kassák-házhoz, hiszen alapvetően oda költözünk be, és nem a vendéglőbe, bár ez sem rossz ötlet.

Az utcában fizetős a parkolás, de e tény nem bír különösebb jelentőséggel, mert kötelező hárommillióért garázst kell igényelnünk. A parkolási díjon majd a látogatóinknak fájjon a feje. De ennyit csak megérünk nekik, nem? Ha nincs autónk, és mégis boldog garázstulajdonosok lettünk, akkor érdemes beszerezni egyet vagy legalább 4-5 biciklit, a lótartásról viszont mindenkit lebeszélnék.

A szabad lakások száma gyorsan fogyatkozik, ott jártunkkor már csak kettő maradt. Mindkét hajlék délkeleti és nyugati fekvésű, az egyik oldalon az utcát, a másikon a füvesített udvart nézhetjük naphosszat. Akár éjszaka is. A gyepet és a kis bokrokat automata öntözőrendszer gondozza, ha ehhez eső is társul, egész kontinentális dzsungel alakulhat ki. A bokrok között non-figuratív murvát szórtak le. A minta főként helikopterről lenyűgöző, de mivel többnyire nem azzal járunk, be kell érnünk a madártávlati tervrajzokkal. A kertet falikút és kiépített grillező színesíti, noha nem tudom, miért akarnánk vadidegen szomszédjainkkal sütögetni, akik ráadásul minimum hatvanan vannak (a házban összesen hatvanegy lakás található). A SZOT-üdülők kora lejárt.

A lakásokban nincs kamra, végül is minek az? Másfél millióért vehetünk külön tárolót, de egy konzerv vagy befőtt miatt csekély kedvvel hagyjuk el otthonunkat.

A belmagasság 2,65 méter, ami ugyan a lakótelepi mércénél magasabb, de mégis agyonnyom. Átlagosan egy méter a fejem és a plafon között, a csillárról nem is szólva, számomra aggasztó.

Az első emeleti 77 négyzetméteres lakás mellett zöld kert pompázik, amit kis fantáziával függőkertnek képzelhetünk. Csak ne legyen tériszonyunk. Ebben az esetben elégedjünk meg 22 négyzetméteres teraszunkkal. A terasz az amerikai konyhás nappaliba nyílik, hogy ne szenvedjünk hiányt semmiben. Az előszobából is ide érkezünk, noha félő, hogyha az ember belépéskor rögtön a konyhát pillantja meg, hosszú távon komoly súlyfeleslegre tehet szert. A lakás főként családoknak ajánlott, mivel két hálószoba tartozik hozzá, bár az egyik helyiséget gond nélkül dolgozószobává alakíthatjuk. Különben nem tudjuk a munkának szentelni estéinket, hiszen az ebédlő kevéssé hozza mozgásba az agyat. Az koncentrációhoz szigorúan száműznünk kell minden figyelemelterelő tárgyat környezetünkből: a tévé és a jégszekrény pedig mind közül a legveszélyesebb.

A 68 négyzetméteres lakás fő érdekessége az L-alakú előszoba. Az agresszív éleket szobrokkal finomíthatjuk, feng shui szempontból a legjobb a kördombormű, például egy szép csészealjflotta gipszből. Kisebb fajta rejtély, hogy miért építettek két ugyanolyan kicsi erkélyt a lakás különböző pontjaira, hacsak nem azért, hogy megvizsgáljuk, másképp festenek-e a csillagok az ellenkező oldalakról.

Hajlékainkat kulcsra készen vehetjük át: a konyhában fehér konyhabútor, kerámia főzőlap, rozsdamentes mosogató és páraelszívó szolgálja kényelmünket. A munkaasztal feletti rejtett világítás minden ételt vidámabb színben tüntet fel, a szakácsművészetet pótolja a diszkrét fény. Legalábbis az első falatig.

Az előszobában, a teraszon és a fürdőben is diszkoszalakú tejüveg lámpákat szereltek fel, ezért nem okoz problémát, ha nagytakarítás után véletlenül összecseréljük őket. A beépített szekrények sem hiányozhatnak, bár előlapról nekünk kell gondoskodni. Az építtetők redőnyt javasolnak, de választhatunk tükröt, kis lógókat vagy plüssállatokat is. Egy plüss dinoszauruszokból készített lógó különösen feldobja a lakás hangulatát.

Az OTP ingatlancége széleskörű szavatossági és jótállási kötelezettséget vállal. Ez igen fontos, mert az új építésű házakban csak az nem romlik el, ami nincs. Néha még az is.

l Új építésű társasház

Cím: Budapest XIII., Kassák Lajos u. 11-13.

Lakásnagyság: 36-77 nm között

Négyzetméterár: 315 ezer forinttól

Lakásár: ottjártunkkor még két lakás volt, a 68 nm-es 23,37 millió, a 77 nm-es 30,37 millió forintért.

A Kassák-ház már jóformán megtelt
A Kassák-ház már jóformán megtelt
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.