Nem sértett jó hírnevet Marinov

Nem sértette meg a VI. kerületi önkormányzat jó hírnevét Marinov Péter, az ÓVÁS! egyesület korábbi vezetője - döntött a Fővárosi Bíróság.

A Fővárosi Bíróság elutasította a VI. kerületi önkormányzat Marinov Péter, az ÓVÁS! Egyesület korábbi vezetője ellen, a jó hírnév megsértése miatt indított keresetét a csütörtöki tárgyaláson - tájékoztatta a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) az MTI-t.

A Fővárosi Bíróság álláspontja szerint az önkormányzat jó hírnév megsértése miatt Marinov Péter ellen indított pere "a jogalap kérdésében alaptalan volt" - olvasható a távirati irodához eljuttatott közleményben.

Marinov Péter jogi képviseletét a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogsegélyszolgálata látta el.

A társaság a közlésben emlékeztetett arra, hogy az ügy az ÓVÁS! Egyesület tiltakozásával kezdődött, amellyel a civil érdekvédők a Hild-féle, Király utca 40. szám alatti ház bontását akadályozták meg.

A civil szervezet több ízben is azért tüntetett, hogy a műemléki környezetbe tartozó értékes épületet ne bontsák le - fűzték hozzá. A bontást az egyesület kezdeményezésére kiadott ügyészségi óvással sikerült leállítani.

A közlemény szerint a VI. kerületi önkormányzat azért indított pert Marinov Péter ellen, mert az egyesület vezetője az üggyel kapcsolatban, február 28-án tartott sajtótájékoztatóján a többi között azt állította, hogy "ez már nem városvédelmi ügy, hanem a hatóságok teljes tehetetlenségét bizonyítja, hiszen nincs büntetőjogi következménye annak, hogy a tiltás ellenére bontják az épületet". (MTI)

A Király utca 40. ügyében a civilek kitartása eredménnyel járt, a bontást leállították  Reviczky Zsolt
A Király utca 40. ügyében a civilek kitartása eredménnyel járt, a bontást leállították Reviczky Zsolt
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.