Téli különtámogatás nyugdíjasoknak

Az egyéb szociális támogatási feltéteknek nem megfefelő, de mégis rászoruló, 75 évnél idősebb nyugdíjasait segíti a fűtési szezonban Angyalföld önkormányzata. A kerület bővíti az Idősek Klubja-hálózatát is.

Téli különtámogatásban részesíti a 75 év feletti XIII. kerületi lakosokat a városrész önkormányzata október 15. és április 15. között, a fűtési időszakban. A havi ezer forintos juttatást azok az egyedül élő idősek kaphatják meg, akik egyéb lakásfenntartási, valamint távhő- és gázártámogatásban egyébként nem részesülnek. A segélyt azért ők vehetik igénybe, mert bár rászorulnéának, erre a célra mégsem kapnak helyi vagy központi támogatást. Ezek ugyanis már rendszeres hozzájárulást jelentenek a lakásfenntartási kiadásokhoz.

Sok esetben az időskorúak által benyújtott támogatási kérelmeket azért kell elutasítani, mert az egy főre jutó jövedelem, vagy például a lakásfenntartási támogatás esetében a lakás mérete meghaladja az előírt mértéket.

A kerület emellett más segítséget is nyújt idős lakóinak, a képviselő-testület legutóbbi döntése értelmében bővítik a Szociális Szolgáltató Központ három telephelyének befogadóképességét. Erre a növekvő igények miatt van szükség. Jövőre így már 95-tel több nyugdíjas veheti igénybe az Idősek Klubjainak szolgáltatását. A Visegrádi utcaiban 40, a Zsinór utcaiban 25, míg a Dévai utcaban 30-cal emelkedhet a létszám. A bővítéssel 970-re nőtt az Idősek Klubjainak befogadóképessége, ez a szám a kerületek között továbbra is a legmagasabb a fővárosban.

A 10 kerületi idősek klubjában a szolgáltatás sokoldalú, az alapvető higiénés ellátáson túl lehetőség van társas kapcsolatok kialakítására. A szabadidős programok célja, hogy az idősek aktívan éljék a mindennapi életüket. Kedvezményes üdülési lehetőségeket szerveznek számukra évente legalább egy alkalommal.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.