Magyar szuperhősök képregényben

December 1-én, pénteken 18 órakor a Szimplakertben (Budapest, VII. Kazinczy u. 14.) a Kockáról kockára képregénykiállítás megnyitójának a keretében indul a "Legyél te is képregényhős!" bajnokság.

Fritz Zoltán és Lanczinger Mátyás a helyszínen portrékat készít az önként jelentkező vendégekről. A kiállítást Bayer Antal, a Fekete-Fehér Képregényantológia szerkesztője nyitja meg. A grafikusok szuperhősként fogják ábrázolni a meghívott hírességeket, Palya Bea énekesnőt és Pálfi György filmrendezőt.

A versenysorozat 2. fordulójában, december 9-én a Sugár áruházban tartandó Hungarocomixon 16.30-kor Karafiáth Orsolya költőről, a 3. fordulóban december 28-án a Menta-teraszon (Budapest, II. Margit körút 14.) nyíló képregénykiállítás alkalmából Réz András esztétáról készül képregényhős portré.

Még képregény: Anifest4

November 30. és december 2. között rendezik meg negyedik alkalommal az Anifestet, az új európai animáció fesztiválját. Ebből az alkalomból a Magyar Képregénykiadók Szövetségének tagjai mindhárom napon délután 4 és este 9 óra között kedvezményesen árusítják köteteiket az Uránia moziban.

Az Anifest alatt az emeleti kávézónak az előterében tekinthető meg egy kisebb összeállítás a Magyar Képregény Akadémia tagjainak a munkáiból, köztük részletek a Hungarocomixra megjelenő Pinkhell 2-ből.

Itt lesz először kapható három új kiadvány is:

  • Árnybíró 2 (MangaFan, 194  oldal, fekete-fehér, 1500 forint). Az Animeconon indult mangasorozat második része
  • Sushi-Strip 2 (fekete-fehér, 600 forint), Ábrai Barnabásnak, a Magyar Képregény Akadémia tagjának a saját, rendszertelen időközökben és korlátozott példányszámban jelentkező kiadványa
  • A szörny ébredése (Titkos Fiók, 70 oldal, színes, 2500 forint). A világhírű Enki Bilal sorozatának első kötete

Az Anifest4 teljes programja itt tölthető le >>>>

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.