Folytatódik az olaszliszkai ügy vizsgálata

Hét gyanúsítottja van az olaszliszkai ügynek: közöttük van annak a 11 éves kislánynak az édesanyja, akit október 15-én autójával elsodort a helyszínen agyonvert 44 esztendős tiszavasvári tanár, Szögi Lajos. Mint arról tegnapi lapunkban hírt adtunk, a már eddig őrizetben lévő négy gyanúsítotton kívül - a tanúvallomások alapján - újabb három személy kihallgatását kezdte meg a rendőrség: ez utóbbiak között van a balesetet szenvedett kislány 35 éves édesanyja. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság információink szerint ma dönt az utólag gyanúsítottá vált három személy - a kislány édesanyján kívül egy 31 éves férfi és egy 16 éves fiatalember - előzetes letartóztatásba helyezéséről.

Mint arról lapunkban korábban több alkalommal is írtunk, a gyilkosság kiváltó oka az volt, hogy a tiszavasvári tanár járművével az árokba lökte a kislányt, aki könnyebben megsérült. Miután a gyerek apja már korábban a gyanúsítottak közé került, s letartóztatták, így az anya távollétében a kislányról és öt testvéréről a rokonok gondoskodnak.

Lapunk információi szerint a 35 éves nőt nem közvetlenül a gyilkosságban való részvétellel gyanúsítja a rendőrség, hanem a tragédia előidézésében tartják felelősnek. A szintén gyanúsítottá vált 16 éves fiatalember az egyik sárospataki középiskola tanulója.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitány-ság illetékeseitől megtudtuk: az ügyet továbbra is kiemelten kezelik, és nem zárják ki, hogy a nyomozás során újabb gyanúsítottak neve merül fel.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.