Demszky gyógyszere

Demszkynek elgurult a gyógyszere - így kommentálta állítólag az egyik szocialista városatya a főpolgármester Gy. Németh Erzsébet helyettessé jelölésére vonatkozó vétóját. Pedig éppen az ellenkezője igaz. Demszky nagyon is magánál van, és mint annyiszor, most is igyekszik felmosni a szocialistákkal a padlót.


A fővárosi MSZP előtt két út áll: ragaszkodik Gy. Némethez, ezzel pedig rövid időn belül nevetségessé teszi magát, hiszen ők csak javasolhatnak, a jelölés joga Demszkyé. Ha pedig új nevet húznak elő a kalapból, ismét a főpolgármester akarata győzedelmeskedik. Kísértetiesen hasonló a helyzet ahhoz, amikor Demszky bejelentette, hogy ötödször is elindul a főpolgármesteri címért. Akkor a szocialisták - kifutva az időből, és lemerülve a párton belüli két erős csoport, valamint az önjelölt főpolgármester-aspiránsok küzdelmétől - végül a semmiért cserébe beálltak mögé.

Az MSZP - szokás szerint - ismét kedvezőtlen alkupozícióba lavírozta magát Demszky hathatós segítségével. Attól azért senkinek sem kell félnie, hogy veszélybe kerülne a negyedik MSZP-SZDSZ-koalíció, hiszen mindkét párt csak a másikkal tudja elképzelni a város irányítását. A jelölés joga és a helyzet kulcsa azonban továbbra is Demszkynél van, és ott is marad.

A szocialisták pedig keresgélhetik az elgurult gyógyszert. Hátha rajtuk segít.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.