Mit ír elő a menedzserillem?

Milyen virágot választana hölgyvendégének, akit nem ismer személyesen? Hová illik ültetni a fővendéget a személygépkocsiban, ha a járművet sofőr vezeti? Hány percet illik késni egy tárgyalásról? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre kellett válaszolniuk a diákoknak a szolnoki Vásárhelyi Pál Közgazdasági Szakközépiskolában nemrég megrendezett Ifjú Közgazdászok Napján, a menedzservetélkedőn. Az intézményben immáron negyedik alkalommal rendeznek olyan egész napos programsorozatot, amelynek keretében az ország több gazdasági középiskolájának a tanulói megmutathatják, mit tudnak az üzleti kultúráról, viselkedési előírásokról, az uniós elvárásokról.

Az idén a szolnoki házigazdákhoz Ceglédről, Hajdúszoboszlóról, Kisújszállásról, Mezőtúrról, Hatvanból, Szegedről és Debrecenből érkeztek vendég diákok: tíz csapat mérkőzött a közgazdászok versenyén, tizenöten mérkőztek a menedzservetélkedőn, s tizennyolcan neveztek be a gépíróbajnokságba. Habony István, a szolnoki szakközépiskola igazgatóhelyettese elmondta: néhány éven belül szeretnék országos rendezvénnyé bővíteni az Ifjú Közgazdászok Napját, s meghívni az ország valamennyi ilyen típusú középiskolájának küldötteit az alföldi városba.

S hogy azért ne maradjanak nyitva a bevezetőben feltett kérdések, a menedzservetélkedőn az adott helyes választ, aki azt felelte: az ismeretlen hölgyvendégnek tarka virágcsokrot illik adni, a fővendéget a kocsiban a jobb hátsó ülésre kell ültetni, tárgyalásról pedig egyetlen percet sem illik késni.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.