Nívódíj nem járt, csak oklevél

Nem ítélték oda idén senkinek a Budapest Építészeti Nívódíja 2006-kitüntetést; hárman dicsérő oklevelet, egy pályázó külön elismerő oklevelet vehetett át szerda este az N és n Galériában, ahol az elismeréseket  Schneller István, Budapest volt főépítésze adta át.


"Budapest Építészeti Nívódíja 2006" dicsérő oklevelet - és az ezzel járó pénzjutalmat, pályázatonként 500 ezer forintot -  nyert a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium rekonstrukciójáért Keller Ferenc és Sólyom Benedek. Ugyanezt az elismerést kapta a VIII. kerületi Futó utcai "73  lakásos lakóépületért" Hajnal Zsolt, Harangi László Barna, Kendelényi Péter (Hajnal Építésziroda Kft.), az OTP Ingatlan Zrt. és a HÉROSZ Építőipari Zrt., továbbá a Best Western Hotel Parlament  megépítéséért Németh Tamás, Niczki Tamás, Draskóczy Gergely és Fábián Viktória.

Külön elismerő oklevelet kapott - 300 ezer forintos pénzjutalommal  együtt - a Schöpf-Mérey Ágost Kórház és Anyavédelmi Központ  homlokzatának rekonstrukciójáért Balla Mariann, Kugler Katalin, Krikovszky Péter, valamint Dávid Ferenc és Soós László.

A kiállítás-megnyitóval egybekötött díjátadó résztvevőit Schneller István Budapest volt főépítésze köszöntette. A díjalapító beszédében elmondta, hogy bár idén szokatlanul kevés - az átlagos  25-30 helyett mindössze 13 - pályázat érkezett, a pályaművek így is igényes alkotások. Hozzátette: ezzel együtt a nagy szakmai vitákat kiváltó elbírálási folyamatban úgy ítélték meg, hogy nem adnak át  díjat az idei évben.

A volt főépítész megjegyezte: nem azt kell nézni, hogy kevés  alkotás született, hanem, hogy bár "az igényesség nem volt  egyenletes", mégis nagyszerű alkotások születtek.

(MTI)

II. Rákóczi Gimnázium
II. Rákóczi Gimnázium
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.