Szociális kerekasztal létrehozását kezdeményezi a Magyar Szociális Fórum

Szociális kerekasztal létrehozását kezdeményezi a Magyar Szociális Fórum (MSZF) - jelentették be szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

 

Az MSZF koordinációs munkabizottsága mint különböző társadalmi szervezetek, civil szervezetek, szakszervezetek és közösségek együttműködési fóruma párbeszédet, szociális kerekasztalt kezdeményez a válság leküzdésére, a demokratikus szabadságjogok megvédésére a szélsőséges tekintélyuralmi hajlamokkal szemben - olvasható a szerdán ismertetett felhívásban.

"A szociális kerekasztal köré hívjuk és várjuk mindazokat, akik készek feltartóztatni a magyar társadalom szétforgácsolódását, felülkerekedni szűkre szabott pártérdekeiken, önmagukon, az ország békéje, haladása érdekében" - mondta a tájékoztatón Simó Endre, az MSZF koordinációs munkabizottságának koordinátora.

Lányi András író, a Civil Fórum szervezője arról beszélt, hogy egyszerre nagyon sok, egymástól különböző indíttatású közösségben fogalmazódott meg az a felismerés, hogy sem a parlamenti politika, sem az utcai politizálás nem alkalmas arra, hogy megoldja az előttünk álló súlyos gondokat.

"Ezért nincs más választásunk, mint megtalálni a társadalmi önszerveződésnek azokat az új formáit, amelyeknek Magyarországon nincsenek meg a hagyományai" - hangsúlyozta.

A felhívásban hangsúlyozzák, hogy az új egyensúlyi programnak, a konvergenciaprogramnak szociális egyensúlyon kell alapulnia, nem csak pénzügyin, máskülönben a válság ki fog éleződni.

A szociális kerekasztal megalakítására szóló felhívást nyilatkozatban üdvözölte Cser Ágnes, az Egészségügyi és Szociális Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) elnöke, valamint támogatásáról biztosította Gazsó Ferenc, az MSZP Társadalompolitikai Tagozatának tiszteletbeli elnöke.

A sajtótájékoztatón közölték, hogy a szociális kerekasztal alakuló ülését decemberben fogják megtartani.

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.