Béla-telep Szombathelyen?

Meglehet, hamarosan akadémiává lép elő a szombathelyi Herman Ottó Kertészeti, Környezetvédelmi, Vadgazdálkodási Szakképző Iskola, mivel a helyi közgyűlés holnap dönt arról, hogy áldását adja-e a Sándor Károly nevét viselő agárdi futballistaneveldéhez hasonló intézmény megalakulásához.

Előrejelzésünk szerint ennek aligha lesz akadálya, mivel éppen a vasi megyeszékhelyről keresték meg Illés Bélát, hogy lenne-e kedve - az önkormányzattal, a Haladással, valamint az öt-tizenkét éves gyerekekkel foglalkozó Lurkó focisulival együttműködve - megalapozni egy efféle intézményt. Mivel azt - a helyiek elképzelése szerint - Illés Béla Akadémiának hívnák, a korábbi válogatott labdarúgó elsőre szóhoz sem jutott a meghatottságtól...

Amennyiben zöld jelzést kap a részben zöld-fehér terv, úgy az első osztály a következő tanévben, tehát 2007 szeptemberében indulna. Illés - régi játszótársával és barátjával, Halmai Gáborral - kft.-t hozna létre a működtetésre, egyúttal tulajdonhányadot vásárolna a Haladás klubban, amelyben döntő, 95 százalékos tulajdonrésze van az önkormányzatnak. A pénzügyi "beszállás" azért is volna célszerű, mert a növendékek a Haladás csapatában rúgnák a labdát.

Érdeklődésünkre Illés elmondta, hogy a srácokat mindenekelőtt a futballista-tehetségük alapján vennék fel, és kizárólag azok kerülhetnének be a nebulók közé, akikben "európai" ígéretet látnak. Nem céljuk tehát, hogy minél nagyobb legyen a létszám, ellenben azt szeretnék, ha négy-öt éven belül már legalább két, nemzetközileg is megfelelő tudású labdarúgó nőne fel a "műhelyben".

A Herman iskolának egyébként különleges adottságai vannak, hiszen az intézményhez tartozik egy 25 hektáros terület, ahol kollégiumot, sportcsarnokot, kondicionálótermet és persze pályákat létesítenének. Egy műfüves játékteret pedig közvetlenül a tanintézet mellett alakítanának ki.

Ha minden igaz, tényleg lesz valami haladás, ami - ezt az ásatag magyar futballt tekintve - igazán ránk férne már...

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.