Huszonnégy órás óvoda Esztergomban

A gépkocsigyártás bővítése érdekében az esztergomi Suzuki-gyár az éjszakai műszak bevezetését tervezi. A gyárban az új munkarend által érintett gyermekes családok gondján úgy kívánnak segíteni, hogy - az önkormányzattal együttműködve - lehetőséget teremtenek az óvodáskorúak éjszakai elhelyezésére.

Az esztergomi önkormányzat úgy döntött: támogatja a gyár kezdeményezését. A vállalathoz közeli Angyalkert óvodában megvan a lehetőség arra, hogy egy új csoportot indítsanak. Az épület tetőtere eddig kihasználatlan volt, itt nyílik lehetőség az éjszakai csoport kialakítására. Ehhez csupán kisebb átalakításra van szükség.

A gyár és az önkormányzat között már megszületett az elvi megállapodás, s rövid időn belül az erről szóló szerződést is aláírják. E szerint a csoportszoba kialakításának és az üzemeltetéshez szükséges létszám biztosításának a költségeit az autógyár viseli majd. Az óvoda vezetőhelyettese, Vargáné Németh Noémi elmondta, hogy az érintett gyerekek éjszakai nyugalmáról megfelelően tudnak majd gondoskodni. A 24 órás felügyeletet igénybe vevő gyerekek szállítását is a cég szervezi, vállalva annak költségeit.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.