Árva gödör a sajtóház helyén

Csak egy árva gödröt látunk az esztendeje lebontott Blaha Laujza téri sajtószékház helyén. Ott, ahol a sláger szerint a "hatos megáll", most az építkezés is áll. A palánk mögött semmi mozgás. Pedig az Europeum nevű szállodának és üzletháznak 2007 végére kellett volna elkészülnie.

Az építtető Ablon Kft. 50 százalékos tulajdonosa ugyanaz az osztrák Immoconsult Gmbh, amely a Kálvin Center építőjének is. De talán ne vonjunk le előre következtetéseket ebből. Az Ablon több sikeres ingatlanfejlesztést hajtott végre az elmúlt 10 évben Magyarországon. Tavaly két kereskedelmi központot adtak át, folyamatban van a Váci út 30. alatt új irodaházuk befejezése. A volt sajtóház telkére kilencmilliárdos beruházást tervezett a kft. A megvalósítandó 30 ezer négyzetméteres épület az erdeti elképzelés szerint szállodát, irodaházat és kereskedelmi egységeket foglalt volna magában. Bakondi Anikó, az Ablon ügyvezetőigazgató-helyettese szerint mára az iroda funkcióról lemondtak. Az Europeum nagyobb része szálloda, kisebb része üzlet lesz. Utóbbi a földszintet és az első emeletet foglalja majd el a Blaha Lujza tér felől. Egyébként a tervezett emeletek száma hét, a mélygarázs pedig mínusz négy szint.

A tér sarkán elhelyezett tájékoztató táblán  2008. III negyedév szerepel az átadás várható dátumaként. Bakondi Anikó a leállást azzal indokolta, hogy a nagy épületnél a tendereztetés sok időt vesz igénybe. Most keresnek kivitelezőt a mélyalapozásra, mely reményeik szerint jövő év elején indulhat. Addig nem kezdik el a helyiségek bérleti jogának értékesítését sem.

Hatalmas, körbekerített gödör: építkezés vagy frissen feltárt tömegsír?
Hatalmas, körbekerített gödör: építkezés vagy frissen feltárt tömegsír?
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.