Budapestre teszik a FAO regionális központját

Budapestre kerül Rómából az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) európai és közép-ázsiai regionális központja - közölte Benedek Fülöp, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára szombaton a távirati irodával.

 

A szakállamtitkár elmondta, hogy a döntést a FAO szombaton befejeződött római tanácsülésén hozták, ahol ő vezette a magyar küldöttséget.

A FAO tanácsülésén döntés született arról is, hogy megreformálják a szervezet szolgáltatási struktúráját és ennek keretében az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének egyik nagy szolgáltató központját Bangkok és Santiago de Chile mellett Budapestre telepítenék.

A regionális központ a Budapesten már évek óta működő alregionális központ mellé kerülne. A tervezett budapesti regionális központ - amely 42 európai és 20 közép-ázsiai országot lát el - a világélelmezési programok végrehajtásáért, lebonyolításáért felelős. A szolgáltató központ a FAO programjainak működtetéséhez szükséges szolgáltatások megszervezését, lebonyolítását végzi.

Benedek Fülöp elmondta: Magyarország számára a FAO határozata azért igen nagy jelentőségű, mert a világélelmezési programok lebonyolításában meghatározó szerepe lesz azt követően, hogy ezek az intézmények Magyarországon működnek.

 

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.