Így búcsúzunk Puskástól

"A nemzet halottját temetjük. Méltóságteljes, civilizált, békés megemlékezést szeretnénk. Arra kérek mindenkit, hogy töltsük meg a Puskás Ferenc stadiont" - mondta Schmitt Pál, a kegyeleti bizottság vezetője Puskás Ferenc búcsúztatásáról, amelynek részleteit tegnap ismertették.

A múlt pénteken elhunyt legendás labdarúgó földi maradványait december 7-én, csütörtökön ravatalozzák fel a Szent István-bazilikában, ahol délelőtt tíz és este nyolc óra között bárki leróhatja kegyeletét. December 9-én a Puskás stadionban délután négytől egyórás gyászünnepséggel adóznak a 85-szörös válogatott futballista emlékének, akinek hamvait ágyútalpon szállítják majd a létesítménybe. A 38 ezer embert befogadni képes stadion kapuit 14 órától nyitják meg.

Körülbelül délután ötkor indul majd a gyászmenet, amely az Istvánmezei és a Dózsa György úton a Hősök terére tart, ahol katonai tiszteletadással búcsúztatják a Honvéd és a Real Madrid egykori csatárát. Ezután az Andrássy úton, majd a József Attila és a Hercegprímás utcán halad tovább a menet a Bazilikáig, ahol hagyományos római katolikus gyászszertartással vesznek végső búcsút Puskás Ferenctől. Itt beszédet mond Sólyom László köztársasági elnök.

A Magyar Televízó 1-es és 2-es csatornája, valamint a Duna Televízió élőben közvetíti a megemlékezést.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.