Aláírásra kész a koalíciós szerződés

Hétfőn végre-valahára megszületik a negyedik fővárosi MSZP-SZDSZ koalíció. A szocialisták budapesti párttanácsa jóváhagyta a megállapodás szövegét, Molnár Gyulát Steiner Pál válthatja a frakció élén.

Csaknem két hónapos huzakodás után megszületni látszik az új városházi MSZP-SZDSZ-koalíció. A szocialisták budapesti párttanácsa pénteken jóváhagyta a szabaddemokratákkal kötendő megállapodás tervezetét. Molnár Gyula budapesti elnök, egyben XI. kerületi polgármester bejelentette, hogy lemond a frakcióvezetői posztról, utódja Steiner Pál korábbi V. kerületi polgármester lehet. Bár a párt fővárosi elnöksége csaknem egyhangúlag Steiner jelöltségét támogatta, Hunvald György, VII. kerületi polgármester is jelezte, ringbe száll a tisztségért. 

Kisebb viták továbbra is vannak, a változatosság kedvéért nem a kormánypártok között, hanem az MSZP-n belül. A fővárosi frakció ugyanis azt szeretné, ha a kiemelt fejlesztésekkel foglalkozó városházi bizottságot Hunvald vezetné. A párt budapesti elnöksége viszont azon az állásponton van, hogy e testület élére is Somlyódy Csaba, budapesti pártpénztárnok kerüljön, aki a gazdasági (korábbi nevén tulajdonosi) bizottság elnöki posztjának is várományosa. (Somlyódy már az előző ciklusban is mindkét bizottság vezetője volt). 

Lakos Imre, az SZDSZ budapesti elnöke azt mondta: nincs érdemi akadálya, hogy hétfőn aláírják a koalíciós szerződést. 

(MTI-NOL)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.