Akkumulátorok spéci kukákban

A XI. kerület teljes kiglancolásához fogott hozzá Újbuda önkormányzata, a közterületek megtisztításán túl veszélyeshulladék-gyűjtést is meghirdetet lakosainak.


Veszélyeshulladék-gyűjtést szervez Újbuda önkormányzata e hét végén, azaz november 25-én, szombat reggel 8-tól délig, az akció során a kerület több helyszínén lehet leadni a feleslegessé vált azon tárgyakat, amelyek nem jó, ha  aháztartási hulladékkal keverednek. Ilyen az akkumulátor, az elektronikai hulladék, a fáradtolaj, a fénycső-izzó, a festékes hulladék, a hígító, az oldószer, az ipari hulladék, a növényvédő szer, az olajos hulladék, a savak, a szárazelem és a vegyszer.

A begyűjtőhelyek a kerület három forgalmas pontján lesznek: Gazdagréten a Rétköz és a Torbágy utca sarkán, Őrmezőn a Cirmos utcai parkolóban és Kelenföldön a Vahot utcai parkolóban. A gyűjtés során az Újbuda Prizma munkatársai ellenőrzik az elszállítandó veszélyes hulladék mennyiségét, valamint azt, hogy tisztán maradjanak a helyszínek a konténerek elszállítása után.

A XI. kerület emellett két hétig tartó őszi nagytakarítási akcióba is kezdett a napokban, ennek során az Újbuda Prizma munkatársai kitakarítják a városrészt, és megtisztítják a közterületeket a felgyülemlett avartól és szeméttől. A kht. járdatakarító vizes seprőgépei - az időjárástól függően - folyamatosan pucolják a lakótelepek járdáit. A parkok és parkolók takarításán túl a sövények visszavágását is elvégzik. A lakóknak az avar összegyűjtéséhez az Újbuda Prizma biztosít zsákokat, amelyeket munkaidőben ingyenesen vehetnek át a Bogyó utca 8. szám alatt. Ezeket a zsákokat a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. ingyen elszállítja.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.