Elindult az Államreform Bizottság honlapja

A honlap létrehozásának célja az volt, hogy az érdeklődők első kézből tájékozódhassanak a reformdöntésekhez kapcsolódó háttérmunkák eredményeiről, a meghatározó dilemmákról és megoldási javaslatokról. A www.allamreform.hu címen elérhető oldal a reformokról szóló párbeszéd egyik eszköze lehet.

Fontos volt az is, hogy minél szélesebb körből meríthessenek információkat, megismerhessenek egymással ütköző véleményeket is. Éppen ezért a honlapon olvasható anyagok nem feltétlenül tükrözik a kormány álláspontját - hiteles forrásnak ebben az értelemben a kormány hivatalos bejelentéseit lehet tekinteni.

A honlapon elsősorban elemzések, tanulmányok, kutatási beszámolók, illetve cselekvési lehetőségeket vázoló dokumentumok találhatók az egészségügyről, az önkormányzati rendszerről, a nyugdíjrendszerről, a közigazgatásról, az oktatásról, illetve a szociális és munkanélküli ellátásokról.

Ezek a dokumentumok többségükben az államreform munkálatokkal foglalkozó szakértők által összegyűjtött hazai és nemzetközi anyagok, illetve az államigazgatásban az utóbbi években született, vagy minisztériumi megrendelésre készült elemzések, beszámolók.

A honlapon e dokumentumok mellett találhatóak hazai és külföldi kormányzati és nemzetközi szervezetek, kutatóműhelyek oldalaira történő hivatkozások (linkek) is. Ezeken a honlapokon számos, az állam feladatainak újragondolását és a közszféra működésének javítását tartalmazó információ, ötlet, kezdeményezés, s nem utolsósorban nemzetközi reformtapasztalat lelhető fel - adta hírül a Kormányszóvivői Iroda. (OS)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.