Látogatási tilalom Komárom-Esztergom megye két kórházában

Részleges látogatási tilalmat rendeltek el a kisbéri és a tatabányai kórházban a calicivírus fertőzéséhez hasonló tünetek megjelenése miatt - mondta el a Komárom-Esztergom megyei ÁNTSZ járványügyi szakorvosa.

Kisbéren, a rehabilitációs osztályon tizenegy, Tatabányán, a belgyógyászati épület egyik emeletén nyolc fertőzött miatt kellett életbe léptetni a látogatási tilalmat - tette hozzá Vámos Magdolna. A felvételi zárlatot és a látogatási tilalmat a betegek kórtermeire rendelték el, valamint azokra a helyiségekre, ahová a fertőzöttekkel korábban érintkezett betegeket elhelyezték. A szakember elmondta, hogy a tünetek hasonlítanak a calicivírus által okozottakra, ám a betegeknél nincs hőemelkedés. A vírus pontos meghatározása jövő hét elejére várható.

Néhány újabb vírusos megbetegedés

Feltehetően calicivírus okozott néhány újabb megbetegedést az elmúlt napokban a Győr megyei Ásványrárón - tájékoztatott a megyei tiszti főorvos helyettese. Kiss Imre elmondta, hogy mostanáig 54-en betegedtek meg a szigetközi községben. A hányással, hasmenéses tünetekkel, elesettséggel járó betegség elsősorban az óvodásokat támadta meg, de általános iskolások, és a gyermekek családtagjai is szenvednek a két-három napig tartó rosszullét miatt. A 24 óvodás, 17 általános iskolás mellett tíznél több felnőtt is megkapta a járványos betegséget, ami összességében enyhe lefolyásúnak mondható -mondta a szakember. Hozzátette, hogy Ásványráróról egy kisgyermek került kórházba, de már őt is hazabocsátották.

Sopronban és Nyúl községben az utóbbi napokban nem regisztráltak újabb megbetegedéseket. Sopronban 46 diákot támadott meg a vírus egy kollégiumban, a Győr melletti Nyúlon pedig mintegy 100 megbetegedésről tud a tisztiorvosi szolgálat. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.