Világzenei fesztivál az Almássy téren

"Kelet-Nyugat Virágzenei Fesztivál" lesz az Almássy téren december 1-jén, este nyolctól. A rendezvényen elsőként a Shannon.hu, a Shannon World Dance Company világzene és világtánc show-ja látható, aztán következik a Besh o droM, végül 3Gparty lesz a Green Garden Groove3G -val.

A Shannon.hu elrepíti a nagyérdeműt a világ több pontjára: találkozhatunk a szerelem varázslójával, a vándorral, a törpével, a médiasztárral, a sörrel, borral, dallal és a tánccal. Tömör, ironikus szövegek szorítják torkunkat, mívesen kidolgozott, dinamikus zene bűvöl-emel-forgat előadásaikon. A zenekar műveire építve a Shannon World Dance Company létrehozta egyedi táncnyelvét, amelyben az ír sztepp és a kalotaszegi legényes ugyanúgy jelen van, mint a modern mozgásművészet és a balett elemei. E fesztiválon - a világzene társaként – ezennel bemutatkozik: a világtánc.

A Shannon.hu: Molnár Sándor ”Hosszú” - gitár, ének; Péter János – fuvola; Batta Gábor ”Degu” – tangóharmonika, buzuki; Sajben Gábor ”Sajó” – basszusgitár; Juhász Róbert ”Ese” – dob.

A Besh o droM zenekar 1999-ben alakult, azóta a magyarországi világzenei színpadok egyik legnépszerűbb zenekarává vált. Zenéjük a különböző kelet-európai hagyományok – román, magyar, cigány, balkáni zenék, klezmer – sajátos újraértelmezése, ebből az alapból teremtenek igazi városi szubkultúrát. A zenekar neve sokat sejtet: „üld meg az utat”, utalva a zenészek sugárzóan szabad és dinamikus felfogására. Eddig megjelent lemezeik és sodró lendületű koncertjeik rajongóvá formálnak minden kényes kritikust és táncolni vágyó hallgatót. Meggyőző és korszerű világzene ez, nem véletlen, hogy a zenekar Barcelonától Montréalig tomboló fogadtatásban részesül, természetesen nem lesz ez másképp december elsején sem!

A Besh o droM: Barcza Gergő - szaxofon; Pettik Ádám - ütőhangszerek; Békési László - tenorszaxofon, klarinét; Csurkulya József – cimbalom; Sidoo Attila – gitár; Tóth Péter - trombita; Vajdovich Árpád – basszusgitár; Dr. Talabos Csaba – tapan.

A Green Garden Groove3G egyedi műfajt hozott létre: az ökozenét, amelyben a keleti és nyugati (kelta) zenei hagyományok organikus kapcsolatba lépnek a nagyvárosi elektronikus tánczene hangzásaival. A produkció az igényes és a szórakoztató zene fúzióját valósítja meg, hidat képezve "könnyű" és "komoly", múlt és jövő között. A 3G-partin elhangzanak természetesen egyéb elektronikus-táncos világzenei szettek is. A szlovákiai és romániai fesztiválsikerek után egyébként az Almássy-téri bulin lesz az első magyarországi bemutatkozása ennek az izgalmas formációnak.

A Green Garden Groove3G: László B. Attila – ütőhangszerek, elektronika; Péter János - fuvola, ütőhangszerek.

Shannon World Dance Company
Shannon World Dance Company
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.