Első Hungaricum Fesztivál lesz a Camponánál
Az ingyenes hétvége nem csak annak szól, aki meg akarja úszni a családi főzőcskézést, hanem annak is, aki az ételek és italok fogyasztása mellett kézműves vásár, egészséges-életmód tanácsadás és számos koncert iránt is érdeklődik.
A rendezvény célja, hogy bemutassa az oda látogatóknak országunk jellemző élelmiszereit, és italait. Kalocsai és Szegedi fűszerpaprika-örlemény, Szatmári szilva-, Szabolcsi alma-, Kecskeméti barackpálinka, Makói vöröshagyma – mind olyan termékek, melyek különleges minősége, hírneve vagy egyéb jellemzője lényegileg Magyarországhoz kapcsolódik. Hungarikumok, mint ahogy a további, kiváló minőségű és a hagyományos, különlegességgel rendelkező élelmiszerek: a Csabai és Gyulai kolbász, a Szegedi és Budapesti téliszalámi, a Tokaji aszú és a szíkvíz.
Az első Hungaricum Fesztiválon a mangalicát és a szürkemarhát mutatják be. A szervezők fontosnak tartják, hogy a rendezvénynek köszönhetően a résztvevők képesek legyenek összehasonlítani ezeket a méltán híres termékeket az általuk vásárolt megszokott árukkal és ezáltal képesek legyenek felmérni napjainkban reneszánszukat élő élelmiszerek valódi értékét. A kolbászok, szalonnák, szalámik mellett felvonulnak majd a pálinkák és borok, de lesz sajt, méz, lekvár, szörp, aszalt gyümölcs is a választékban.
A kulináris örömök mellett kézműves vásár, a Parasztudvarban élőállat bemutató, egészségsarok és életmód tanácsadás is várja a közönséget. A programot minden nap ingyenes koncert színesíti: fellép majd Korda György és Balázs Klári, Kovács Kati illetve a Besh o droM.
További információ:
(Hungaricumfesztivál)