A Homoludens Irodalmi Társaság Faludy-díjat alapít

Újjászerveződik a szeptemberben alakult Homoludens Irodalmi Társaság, amely fiatal írók, költők, újságírók szakmai fórumát szeretné létrehozni. A társaság a közelmúltban elhunyt Faludy György költő emlékét ápolva díjat hoz létre, amelyet 2007-től minden év szeptemberében adnának át.

A társaság a jövőben alapítványként vagy egyesületként kíván működni, amelyhez a szervezet elnöke, Kőszegi Dániel ismert, fiatal írók támogatását szeretné megnyerni. Az emlékdíjjal olyan fiatal, a pálya kezdetén álló költőket tüntetnének ki, akik Faludy Györgyhöz hasonlóan humanista szellemiségben szeretnének alkotni, illetve csak egy kötetük jelent meg, vagy éppen megjelenő kötet előtt állnak és eddig még nem részesültek hasonló díjban. A kitüntetéshez pénzjutalom is társul, ennek pontos összegét azonban még nem tudják meghatározni, mert ez még a szponzoroktól is függ.

Az irodalmi társaság tervei között szerepel emellett, hogy a díjazottról néhány perces kis filmet készítsen, ami bemutatja eddigi pályafutását és beszél a jelenről, jövőről is. Szeretnék, ha a díjhoz társadalmilag is megbecsült irodalmi nagyságok is nevüket adnák.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.