Hiteles mű - nem a szállítók reklámkatalógusaiból

 Alapvetően alakíthatja át a vállalat működését az ERP irányítási rendszer bevezetése - jobb tehát előre felkészülni - figyelmeztet a világhírű szakértő.

Az ERP- integrált vállalatirányítási rendszerbevezetéseknek alig harmada sikeres - az esetek kétharmadában rengeteg ráfordított idő és pénz után a cég vagy leállítja a bevezetést, vagy félkészen kezdik el használni a szoftvert. Vajon mi a sikeres bevezetés kulcsa? Miért sikerül egyeseknek, másoknak miért nem? Hogyan kell kiválasztani, bevezetni egy rendszert, milyen kritikus folyamatokat kell átszervezni? Hogyan kell átalakulnia a cégnek és a menedzsmentnek? Sokba fog kerülni az ERP bevezetése? S vajon mennyibe kerül majd, amikor már használjuk?

Minden cég életében elérkezik az a pillanat, hogy nem halogathatja tovább egy integrált vállalatirányítási rendszer (ERP) bevezetését. A sikeres bevezetés lehet a versenyelőny forrása, a hatékony működés kulcsa, és alapvetően alakíthatja át a vállalat működését - erre azonban jobb előre felkészülni.

A könyv szerzői (egyikük elméleti szakember, egyetemi tanár, másikuk a gyakorlati tapasztalatok mestere, a P&G cég volt alelnöke) közérthető választ adnak ezekre a kérdésekre. Az "ERP - Vállaltirányítási rendszerek" működő, bizonyított módszer kínál az ERP bevezetéséhez, másrészt könynne megkereshető benne az egyes szakterületek számára létfontosságú tudás. A könyv tehát egészében, de önálló részleteiben is használható. Magyarországon alig jelent meg ebben a témában hiteles - vagyis nem a szállítók reklámkatalógusaiból összegyúrt - mű. A két tapasztalt szakember műve ezt a hiányt pótolja.

Thomas F. Wallace - Michael H. Kremzar: ERP - Vállalatirányítási rendszerek HVG Könyvek, 2006.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.