Alapítványi családi napközi Vasváron

Alapítványi családi napközit és játszóházat nyit Vasváron a helyi Hegyháti Jóléti Szolgálat. Az újszerű egész napos ellátásra azért van szükség, mert a 4800 lelkes kisvárosban egy éve megszűnt a bölcsőde. Az önkormányzat azzal indokolta döntését, hogy ezáltal évente tízmillió forinttal több marad a város büdzséjében.

A szülők egy részének viszont gondot okoz az intézmény megszűnése, s ezen kíván segíteni a Hegyháti Jóléti Szolgálat Alapítvány.

Rózsás Miklós, a szolgálat igazgatója érdeklődésünkre elmondta: a két héten belül megnyíló gondozási, nevelési, oktatási intézmény céljára egy családi házat béreltek Vasváron. A mintegy 200 négyzetméter alapterületű épületet felújították, s játszóházat is építettek. A mintegy hárommilliós saját forrással kiegészített fejlesztést a regionális fejlesztés operatív program is támogatja. A más szolgáltatási területet is tartalmazó, komplex szociális fejlesztési programot 92 milliós pályázati támogatásból finanszírozzák. Így egyebek között bébiszitter-szolgálatot is működtetnek, melynek alkalmazottai az ezt igénylő családok otthonában házi gyermekfelügyeletet látnak el.

A napközi gondozás nem ingyenes: havonta mintegy 15 ezer forintot kell fizetniük érte a szülőknek. (Információnk szerint hasonló szolgáltatásért Székesfehárváron 50 ezer, a fővárosban pedig 80 ezer forintot kell fizetni havonta.) Az ellátás, gondozás díját bérleti formában is leróhatják a vasvári szülők, akár többheti bérletet is válthatnak e célra. Az önkormányzat foglalkozik azoknak a rászoruló szülőknek a gondjával is, akik nem tudják vállalni a költségeket. Németh Zsolt polgármester elmondta: az ilyen esetekben külön döntenek majd a segítségnyújtás módjáról.

Hétköznap a vasvári jóléti szolgálat családi napközijében
Hétköznap a vasvári jóléti szolgálat családi napközijében
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.