Videón Révész Máriusz esete

Egy külföldi amatőr videós felvette Révész Máriusz bántalmazásának előzményeit és a Fidesz képviselőjének megverését. A férfi a felvételeket eljuttatta Révész Máriusz jogi képviselőjéhez. Futó Barnabás ügyvéd a Népszabadságnak azt mondta: a képsorokon jól látható, amikor a képviselő elindul a rendőrök irányába, majd később az, hogy közrefogják és ütlegelik.

 

A Központi Ügyészségi Nyomozóhivatal hétfőn három és fél órán keresztül hallgatta ki a fideszes képviselőt, akit október 23-án délután, a Fidesz Astoriánál tartott nagygyűléséről távozóban, a Síp utcában vertek meg a rohamrendőrök. Révész sérülései következtében elveszítette az emlékezetét, ezért az őt ért támadás részleteit mások elmondásából ismerik. A fideszes képviselő az eset után azt mondta, nem tesz feljelentést, később azonban - állítása szerint "Gergényi Péter cinikus nyilatkozatainak hatására" - meggondolta magát, és hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás, valamint súlyos testi sértés gyanújával tett ismeretlen tettesek ellen feljelentést a Központi Ügyészségi Nyomozóhivatalban.

Az amatőr videós felvételei Futó szerint perdöntő bizonyítékként szolgálhatnak a képviselőt bántalmazó rendőrök ellen. Ennek ellenére az ügyészség bekéreti a környéken telepített térfigyelő kamerák felvételeit is.

Október 23-a után 65 magánszemély tett feljelentést az ügyészségen a rendőri túlkapások miatt. Több ügyben már el is rendelték a nyomozást, gyanúsítottakat azonban még nem hallgattak ki. (F. Gy. A.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.