Eddig mintegy 20 magyar roma tért vissza Magyarországra

Eddig mintegy 20 magyar roma tért vissza Magyarországra Svédországból, ahová az elmúlt hetekben több mint 230-an érkeztek politikai menedékjogot kérni - értesült hétfőn az MTI a malmői bevándorlási hivataltól.

 

Hétfő reggelig mintegy 20 magyar állampolgárt utaztatott vissza a svéd bevándorlási hivatal saját költségén Magyarországra - közölte a hatóság malmői irodájának visszatelepítéssel foglalkozó illetékese.

Karima Abouhgabal elmondta: a héten várhatóan újabb magyarok kényszerülhetnek arra, hogy menedékjogi kérelmük elutasítása miatt visszatérjenek hazájukba. Számszerű becslésbe nem kívánt bocsátkozni.

- A repülőjegyet mi fizetjük minden olyan esetben, amikor a családoknak nem áll módjában azt finanszírozni - mondta Karima Abouhgabal, és kérdésre megjegyezte: nem lehet kizárni annak lehetőségét, hogy amennyiben valaki másik országba kívánna utazni, teljesítsék a kérelmét. Bár ennek több összetevője van - tette hozzá, részletek említése nélkül.

- Mindezidáig több mint 230 magyar menedékjogi kérelem érkezett a svéd hatósághoz, legnagyobb valószínűséggel mindegyiket el fogjuk utasítani - közölte az MTI-vel a Bevándorlási Hivatal országos központi irodájának munkatársa, Bierit Olsson.

A Malmőben elszállásolt magyar romák egy 10-20 fős részét hétfő reggel - menedékügyi kérelmük elbírálásáig - korábbi bázisuktól mintegy 100 kilométerre lévő Kristianstadba, és a környékbeli településekre szállították el, ahol apartmanházakban helyezik el őket.

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.