Szilvásyt támadta a MeH előtti tájékoztatón a Fidesz

Szilvásy György a kormány "legcikisebb" minisztere - mondta Ágh Péter, a Fidesz parlamenti képviselője a Miniszterelnöki Hivatal előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A Fidelitas alelnöke azzal indokolta véleményét, hogy Szilvásy György tíz médiaszerepléséből kilenc "cikis" ügyről szólt, és a kancelláriaminiszternek utána hetekig magyarázkodnia kellett. Felidézte a politikusnak az augusztus 20-i természeti csapás kapcsán tett nyilatkozatait, az október 23-án történtekről az illetékes parlamenti bizottság ülésén elhangzott anyag titkosítását, majd később egy részének feloldását. Ágh Péter példaként említette azt az esetet is, amikor Szilvásy Györgyöt gyorshajtás miatt megállította egy rendőr. Szavai szerint kellemetlen, ha valaki a megengedettnél többel hajt, de még kellemetlenebb, ha az illető nem létező mentelmi jogára próbál hivatkozni, és később a rendőr tudatlanságával magyarázza a történteket.

"Ha valaki az állami vezetői igazolványát mutatja fel a rendőri igazoltatás során, akkor attól valami előnyt remél" - vélekedett, hozzátéve, az átlagemberek sem a könyvtári vagy a vasúti igazolványukat mutatják fel ilyenkor. Az ellenzéki képviselő kitért arra is, hogy a kancelláriaminiszter korábban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök üzlettársa volt. Ezekben az ügyekben Szilvásy György hol az állam, hol pedig Gyurcsány Ferenc oldalán tűnt fel - mondta, megjegyezve, hogy most a kormányzati negyed létrehozásán dolgoznak együtt. "Miközben megélhetési válságot okoznak, azon gondolkodnak, hogy kényelmes és tágas irodákat építsenek a kormány tagjainak, az állam pénzén" - fogalmazott. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.