Kössék járulékfizetéshez az egészségügyi ellátást

Lapunk november 10-én számolt be arról, hogy "1,3 millió tb-potyautast szeretne fizetésre bírni a kormány a jogosultsági rendszer pontosításával. Körülbelül ennyien vannak azok, akiknek van ugyan érvényes taj számuk, megkapják tehát az egészségügyi ellátást, de nincs mögöttük befizetés. E csoportba sorolják például a vagyonuk hozamából élő gazdagokat, körülbelül 370 ezer illegális munkavállalót, 100 ezer társas vagy egyéni vállalkozót, 40 ezer, a munkanélküli-ellátásból kiesett embert, 16 ezer alkotóművészt, 40 ezer olyan felsőoktatásban tanulót, akinek van jövedelme. Ide tartozik 300 ezer eltartott, valamint a már nem tanuló, de még nem is dolgozó fiatalok.
A hatályos törvények szerint csak annak járna ellátás, aki biztosított, azaz járulékot fizet, vagy az egészségügyi törvényben felsorolt 99 jogcím valamelyike alapján jogosult. A gyakorlatban ezt azonban még senki nem ellenőrizte. A tervezett változások szerint januártól a járulékot nem fizetőknek tisztázniuk kell a jogviszonyukat. "

Megkérdeztük szavazóinkat, hogyan vélekednek eről. Olvasóink 86,4 százaléka egyetértett azzal, hogy aki nem fizet járulékot vagy egyéb törvényes jogcímen nem jogosult, azzal fizettessék meg az egészségügyi ellátást.

A NOL szavazásai nem teljesítik a reprezentativitás feltételeit.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.