Cannavaro nyeri az Aranylabdát?

Egybehangzó olasz és spanyol lapértesülések szerint Fabio Cannavaro, a Real Madrid világbajnok futballistája kapja az idei Aranylabdát.

"Természetesen örülnék, ha én lennék a győztes. Úgy gondolom, egyénileg ez lenne a legnagyobb elismerése a teljesítményemnek" - mondta a 33 éves védő, aki a németországi világbajnokságon fantasztikus teljesítménnyel vezette végső sikerre az olasz nemzeti tizenegyet.

Az olasz lapok is tényként közlik a játékos diadalát: "Így igaz, Cannavaro" - áll a Gazzetta dello Sport hasábjain, míg a milánói Corriere della Sera a "Cannavaróé az Aranylabda" főcímmel olvasható. A korábban a Parmába és a Juventusban szerepelt labdarúgó Gianni Rivera (1969), Paolo Rossi (1982) és Roberto Baggio (1993) után a negyedik olasz lehet, aki megkapja a France Football magazin által létrehozott díjat.

Érdekesség, hogy a hátsó alakzatba tartozó játékos utoljára 1996-ban kapta meg az Aranylabdát, akkor Matthias Sammer, a Borussia Dortmund védője nyert. A hivatalos eredményhirdetésre november 27-én kerül sor.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.