Miskolc: multimédiás CD és önálló turisztikai honlap, meg WIFI a belvárosban

Multimédiás turisztikai CD és hasonló témájú önálló portál készült Miskolcról, ezek elérhetőségét elősegítik majd a megyeszékhelyen található érintőképernyős információs tornyok - jelentette be az informatikai fejlesztéseket Fedor Vilmos, Miskolc alpolgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.

 

Mint mondta, a cél az volt, hogy kialakítsanak egy olyan elektronikus információs rendszert, amely segítheti a városba érkező turistákat a tájékozódásban, az információszerzésben. Ez a kezdeményezés egyedüli az országban - tette hozzá.

Beszámolt arról is, hogy a turisztikai honlap elkészítésekor fontos szempont volt, hogy a mai látnivalók mellett a történelmi értékek, a múlt szerepe is megjelenjen, helyet kapjon a kultúra, hiszen "Miskolc egyik mottója szerint éppen ez az, ami várost épít".

Közhasznú információk, mint a menetrend, a meteorológiai előrejelzés, az üzemanyagárak, árfolyamok, vagy útvonaltervező is segíti az utazókat.

A multimédiás CD épp ezen információkat foglalja össze, tízezer példányban készül és minden jelentős szálloda megkapja majd - tette hozzá.

A város hat pontján található érintőképernyős információs tornyok tartalomfrissítése jelenleg is tart. Vállalkozói együttműködésben valósul meg Miskolc belvárosában - először a Szinva-teraszon, majd a Városház téren és később a Hősök terén - az ingyenes vezeték nélküli szélessávú internet (WIFI) elérését biztosító pontok létrehozása. Mindezek költsége mindösszesen ötmillió forint, ám korlátlan információáramlást és lehetőséget jelenthet a városnak - mondta.

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.