Sportcsarnok a suli mellett

A környező iskolákat is kiszolgálja majd a 440 férőhelyes lelátóval tervezett, 120 négyzetméter alapterületű sportcsarnok, amelyet a tervek szerint jövőre épít fel a XV. kerületi önkormányzat.


Többfunkciós sportcsarnokot épít Rákospalota önkormányzata. A beruházást a szabályozási terv módosításával a napokban gyakorlatilag elkezdte az önkormányzat.

Az 1200 négyzetméteres csarnok felépítését a Nemzeti Sporthivatal a „Korszerű tornatermet mindenhol” programmal támogatja azzal a feltétellel, hogy a létesítménynek iskola közelében kell majd állnia. A kerület ezért a Dózsa György Gimnázium közelében, a Karácsony Benő parkot jelölte ki a csarnok számára. A létesítmény a környező iskoláknak is számos sportolási lehetőséget kínál és kulturális rendezvényeknek is helyszíne lehet majd.

A sportfellegvár játékterét 400 férőhelyes lelátó övezi majd. Az előzetes kalkulációk szerint mintegy 440 millió forintos bekerülési költséget 15 év alatt szolgáltatásvásárlás formájában fizeti vissza az önkormányzat. A csarnokot várhatóan 2007 közepén adják át. Addigra a környezetét is igazi parkká alakítják

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.