Nyugdíjasokkal ropja Rogán

Nyugdíjas bállal kezdődik és szentmisével végződik az idei Lipót Napok, Belváros-Lipótváros ünnepe. Rogán Antalt többször is látni-hallani lehet majd, többek közt egy lovagteremben.


Rogán Antal polgármester nyitja meg a nyugdíjas bált, amelyet az idei Belvárosi Lipót Napok - november 16-19. - első délutánján rendeznek.  A kedvelt hagyományos kulturális rendezvénysorozat csütörtökön ünnepélyes megnyitóval kezdődik, a polgármester beszédét délután 1 órakor az Aranytíz Művelődési Központ Lovagtermében lehet meghallgatni. Nem sokkal ezután, de még mindig az Aranytízben a kerület első embere díjakat ad át a helytörténeti vetélkedőben jeleskedőknek, valamivel később pedig a Belváros arculatának kialakításáért versengőknek.

Nemcsak a húszéveseké a világ - a nyugdíjasok bálja délután három órakor kezdődik ugyanitt, a művelődési központban. Fél órával később, délután fél négykor bemutatják a Mesél a fényképalbum című pályázatot. Este fél hétkor pedig Jazz vetélkedőt tartanak.   Másnap, 17-én - pénteken - délelőtt tíz órakor testvérvárosok delegációi találkoznak, majd közvetlenül utána - 11 órakor - Kedvenc helyem a Belvárosban címmel gyermekrajz pályázatot rendeznek. Délben díszpolgári címeket és érdemkereszteket adományoz Rogán Antal a művelődési központ színháztermében, délután négy órakor pedig megnyitja a Belváros-Lipótváros napjainkban című fotópályázatot.
Szombaton - 18-án - délelőtt 11 órakor amatőr vers és novellapályázattal kezdődik és délután a 3 órára meghirdetett Élő népzenei hagyományok című pályázat döntőjével végződik a program.

A Belvárosi Lipót Napok kulturális program vasárnap - 19-én - délelőtt 10 órakor a szent misével ér véget, amelyet a Szent István Bazilikában celebrálnak.

Rogán Antal
Rogán Antal
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.