Kötelező autót venni a Belvárosban

Eladta az előző polgármester hivatali autóját Belváros-Lipótváros önkormányzata, mert Rogán Antal kijelentette, nem kér szolgálati kocsit, a pénzt a kerületiekre költik. Ennek ellenére a költségvetésben elkülönítettek 2,2 millió forintot egy új autó kezdő részletére. A pénzt nem autóvásárlásra használják majd fel - ígérik a hivatalban.

Még mindig nincs vége az V. kerületi polgármesteri autó főszereplésével készült szappanoperának. Alighogy Rogán Antal, a kerület újonnan megválasztott polgármester bejelentette, eladja elődje szolgálati Saabját és az árát fűtéstámogatásra fordítja, a helyi SZDSZ figyelmeztetett, hogy közben egy majdnem háromszor olyan drága autót akar lízingeltetni a kerülettel. Míg a polgármester azt mondja, hogy neki nincs szüksége hivatali autóra, az idei költségvetést már az első ülésén úgy módosította a jobboldali többségű képviselő-testület, hogy benne legyen a futamidő végére 14 milliós autó 2,2 milliós beugrója, valamint az első havi részlet.

Először csak annyi válasz érkezett, hogy ez egy lehetőség, amellyel nem fognak élni. A kerületi MSZP-sek erre értetlenkedni kezdtek. A költségvetés ugyanis nem lehetőség, hanem kőkeményen betartandó jogszabály. Ami abban benne van, azt kötelező végrhajtani.

Ezen a hivatalban is elgondolkodhattak, mert kiadtak egy közleményt, amelyben ígérik: a következő, decemberi testületi ülésen ismét módosítják a költségvetést, és az autóra szánt pénzt hivatalosan is a kerületi tanulók utazási támogatására fordítják.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.