Kecskeméti fegyőrök egymással pofoztatták a letartóztatottakat

Négy kecskeméti fegyőr ellen indult nyomozás hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás miatt, mert arra kényszerítettek letartóztatottakat, hogy egymást pofozzák meg a börtön folyosóján - közölte Lele András, a Szegedi Katonai Ügyészség helyettes vezetője hétfőn.

Még októberben öt fiatal került rablás gyanúja miatt a letartóztatottként a kecskeméti börtönbe. A befogadási eljárás során az őrök a folyóson egymással szembeállították az őrizeteseket, majd arra kényszeríttették őket, hogy pofozzák meg társukat - mondta az alezredes. Hozzátette: ha nem volt elég nagy a pofon, az őr megmutatta, hogy szerinte mekkorát kellett volna adni. Az eset híre eljutott a börtönparancsnokhoz, aki a belső vizsgálatot követően feljelentést tett a Szegedi Katonai Ügyészségnél - közölte Lele András.

 

Az ügyben érintett négy fegyőr ellen hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás miatt indult eljárás. A gyanúsítás tényét közölték a börtönőrökkel, ők azonban éltek a vallomástétel megtagadásának jogával - tudatta az alezredes. Az ügyész elmondta, az eset kapcsán elképzelhető, hogy a börtön más alkalmazottai ellen - akik intézkedhettek volna, ám nem tették ezt meg - szintén eljárás indul. Az ügyészség jelenleg tanúkat kutat fel, és dolgozik a tényállás pontos megállapításán - közölte Lele András.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.