Rádold maradhat a magyar atlétika vezetője

A Magyar Atlétikai Szövetség szombati tisztújító közgyűlésén ismét Rábold Gusztávot választotta meg elnöknek. A szövetséget 2002 óta irányító Rábold 37, kihívója, Salbert Ferenc eddigi alelnök, a Papp László Sportaréna ügyvezető igazgatója pedig 23 voksot kapott. Schulek Ágoston, akit szintén jelöltek elnöknek a közgyűlésen, visszalépett.

"Amennyiben a mögöttem álló csapat is bizalmat kap, több tízmillió forint többletbevételt tud biztosítani az atlétika számára. A szakmai munkával kapcsolatban kiemelném, hogy az alapszabályban rögzítve szeretnénk növelni az edzőbizottság hatáskörét és felelősségét" - mondta az MTI-nek Rábold Gusztáv, akinek megbízatása ezúttal az olimpiai ciklushoz igazodva két évre szól.

A közgyűlés kezdetén az okozott kisebb izgalmat, hogy nyolc küldött mandátuma nem volt érvényes, így végül 62-en vehettek részt a munkában. Az elnöki posztra hárman, alelnöknek hatan, elnökségi tagnak 31-en jelöltették magukat.

Rábold Gusztáv az elmúlt négy év eredményeit összegezve elmondta, hogy 2002-ben 100 millió forintos hiánnyal küzdött a szövetség, a költségvetést 2005 végére sikerült egyensúlyba hozni. Az idei esztendőre nyereséget jósolt, ugyanakkor jelezte, hogy a szövetséget 80 millió forintra perelik az 1998-as budapesti Európa-bajnokság kapcsán indult perben. A sporteredményeket, főleg az utánpótlás területén, jónak tartotta, ebből a szempontból 2005 az utóbbi évtized legjobb éve volt. Eredménynek nevezte egy versenyzői adatbázis és az új honlap létrehozását.

Azt már programbeszédében tette hozzá, hogy jelentős többletbevételt tud biztosítani a MASZ-nak, jövőre nyolcmillió forintot biztosan, de bírja egy szállodalánc támogatási ígéretét is.

Salbert Ferenc egy reklámklippel kezdte bemutatkozását, amelyben többek között Vaszi Tünde, Gécsek Tibor és Zsivótzky Gyula kampányolt mellette. A fedettpályán vb-bronzérmes rúdugró a dopping kapcsán a "Tiszta atlétikáért" akció beindítását kezdeményezte, a versenyzőkkel és a médiával való jobb kapcsolattartás megteremtését, valamint egy szociális program létrehozását a pályafutásukat befejező sportolóknak. Megismételte, hogy két évre minimum 60 millió forint támogatást tud biztosítani a szövetségnek.

Schulek Ágoston, az európai szövetség (EAA) alelnöke szintén a változtatás szükségességét hangsúlyozta, majd jelezte, hogy visszalép a jelöléstől. A választás során egy voks érvénytelen volt, egy küldött pedig nem szavazott, Rábold Gusztáv így 37-23-ra győzött.

A közgyűlés alelnöknek választotta meg Schulek Ágostont (51 szavazat), Zsivótzky Gyulát (49), Melkovicsné Tömösi Katalint (48) és Konkoly Gyulát (38).

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.