Vége a belvárosi "Fidesz-diktatúrának"

Úgy tűnik, helyreállt a béke a Belvárosban, miután a jobboldal megállapodott a bizottsági helyekről a korábban diktatúrától tartó baloldallal.

A Belváros önkormányzatának képviselő-testülete 49 millió forinttal olcsóbban fog működni évente, mint az előző négy esztendőben, miután csütörtökön megállapodás született a pártok között a bizottsági struktúráról, valamint a felügyelőbizottsági helyek számáról és arányáról - közölte pénteken Rogán Antal, Belváros-Lipótváros fideszes polgármestere. Korábban Fidesz-diktatúrát kiáltottak a baloldali képviselők, mivel az összes bizottságban - a polgármester közlése szerint csak ideiglenesen - kizárólag jobboldali képviselők kaptak helyet.

Az ülés előtt született megállapodás a pártok között, így a nyolcfős bizottságokban 5-3 arányban képviselteti magát a jobb- és a baloldal, az ötfős felügyelőbizottságokban pedig 3-2 az arány. A képviselő-testületben a nyolc bizottsági helyből hármat, a felügyelőbizottságok esetében pedig minden felügyelőbizottság elnökhelyettesi posztját tölti be a baloldal.

"Az ellenzékkel kötött megállapodás ugyan drágítja a képviselő-testület működését, de az önkormányzat képviselő-testülete még így is 49 millió forinttal olcsóbban működik évente" - közölte Rogán Antal.

Az ülésen azt is megszavazták, hogy a kerületben állandó lakcímmel rendelkező, iskolai vagy felsőoktatási tanulmányokat folytató fiatalok számára bérlettámogatást adjanak, az önkormányzat vásárolja meg a tömegközlekedési bérletet - és ennek adóvonzatát is állja - olvasható a közleményben.(Hírösszefoglalónk)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.