Mini népszavazás a NOL-on: voksolók - Fidesz: 6-1

A Fidesz hét kérdésből álló népszavazási kezdeményezését a NOL-on véleményt nyilvánító szavazók igen nagy arányban elutasították. Egyedül a családi gazdaságok termőföld-elővásárlási jogával kapcsolatban született meggyőző arányban a Fidesz-álláspontot támogató eredmény.

Egyetért-e ön azzal, hogy az államilag támogatott felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak ne kelljen képzési hozzájárulást fizetniük? Ezzel 72,7 százalék nem értett egyet.

Egyetért-e ön azzal, hogy az egészségügyi közszolgáltató intézmények maradjanak állami, önkormányzati tulajdonban? "Nem": 60,1 százalék.

Egyetért-e ön azzal, hogy a háziorvosi, fogászati és a járóbeteg-ellátásért továbbra se kelljen vizitdíjat fizetni? A "nemek" kerültek többségbe 59 százalékkal.

Egyetért-e ön azzal, hogy gyógyszereket továbbra is csak gyógyszertárban lehessen árusítani? "Nem": 72,7 százalék.

Egyetért-e ön azzal, hogy a nyugdíjasok továbbra is a 2006. október 23-án hatályos törvényi rendelkezések szerint vállalhassanak munkát? A "nemek" aránya 60,3 százalék.

Egyetért-e ön azzal, hogy a 2002. június 15-i állapot szerint hatályos, termőföldről szóló 94. évi törvény szerint családi gazdálkodót első helyen illesse meg az elővásárlási jog termőföld vagy tanya vásárlása esetén? Itt 54,8 százalékkal az "igen" győzött.

Egyetért-e ön azzal, hogy az országgyűlés – a fegyelmi és a kártérítési felelősség mellett – törvényben szabályozza a miniszterelnök és a kormány tagjai speciális, objektív felelősségét is a költségvetési hiány túllépéséért? 50,7 százalékkal, hajszállal több lett a "nem" szavazat.

A NOL szavazásai nem teljesítik a reprezentativitás feltételeit.

Az Index szavazásán korábban hasonló eredmény született: a portál szavazói a Fidesz 6. és 7. kérdéseit támogatták (a 6. kérdésben nálunk is ez az eredmény, a 7. kérdésben pedig nagyon szoros eredménnyel győzött az elutasítók tábora).

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.