Bagoly mondja?

Az egyre abszurdabb tragikomédiába hajló magyar belpolitikai válság utcai interpretációja szerint, Gyurcsány egyrészt hazudott, a balliberálisok hazaárulók, másrészt elloptak sok ezer milliárd jó magyar forintot, és ezért van a hiány. A parlamenti ellenzék - amely egyre nehezebben különböztethető meg az utcai harcosoktól - nagyjából ugyanezt mondja, legfeljebb nem zsidózik és árpádsávos zászló helyett a fehér szalagot kultiválja.

A kormány pedig ott követte el legnagyobb kommunikációs baklövését, hogy nem hozta nyilvánosságra: az évente folyamatosan növekvő költségvetési hiány milyen összetevőkből áll, mely területek negatív egyenlege milyen mértékben járul hozzá a deficithez. Milyen érdekes is volna szembesíteni a közvéleményt a hiány tételes összetevőivel. Mennyibe kerülnek a folyamatosan tüntető gazdák, akik jelentős része sem adót, sem tb-járulékot nem fizet, az egészségügyi, oktatási stb. szolgáltatásokat viszont rendre igénybe veszik, és versenyképtelen termékeiket folyamatosan az adófizetők pénzéből támogatják? Mennyibe kerül a megreformálásra váró egészségügy, oktatásügy stb.? Mibe kerülnek az állandósodó utcai demonstrációk? Milyen kárt okoz az ún. "civil" szervezetek által mondvacsinált ürügyekkel bíróságra citált projektek sokéves késedelme?

És végül azt is tisztázni kellene, hogy mibe kerülnek ma az adófizetőknek az elmúlt 16 év valamennyi felelős kormányzatának elhibázott intézkedései?

Sebes Andor

Budapest

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.