Oktatók állásfoglalása a rendőri brutalitás ellen

Számos ismert jobboldali politikus, egyetemi oktató csatlakozott ahhoz az állásfoglaláshoz, amelyet magánszemélyek fogalmaztak meg, még október 24-én. A nyilatkozat szerint egyetemi és főiskolai oktatók amellett tesznek hitet, hogy egy ország polgárainak életét az írott jog mellett íratlan szabályok is szabályozzák.

 

 

 Az aláírók közlik, hogy nem nézhetik tétlenül tovább "a ránk zúduló hazugságáradatot, a közvélemény manipulációját". Elfogadhatatlan szerintük az is, hogy "alpári kifejezésekkel illessék hazánkat", s hogy demokratikus vívmányokat sárba tiporjanak, megfélemlítéssel elriasszanak polgárokat a szabad véleménynyilvánítástól, a nemzeti ünnep méltó megünneplésétől.

Nyugtalanít bennünket a brutalitástól sem mentes hatósági fellépés - tartalmazza az állásfoglalás, amelyet többek között Martonyi János és Pálinkás József, az Orbán-kormány volt miniszterei, valamint Szabad György, az Országgyűlés egykori elnöke írt alá. Kabai Róbert egyetemi adjunktus lapunknak úgy nyilatkozott: magánszemélyek kezdeményezték a nyilatkozat amelyet október 24-én harmincnégy személy írt alá. Azóta viszont már közel hatszázan csatlakoztak.

Martonyi János lapunk felvetésére, hogy miért most írt alá egy olyan állásfoglalást, mely többek között Gyurcsány Ferenc balatonőszödi beszédének elítélésére is tartalmaz utalást, úgy válaszolt, hogy alapvetően az október 23-i rendőri brutalitás elítélése kapcsán írta alá az állásfoglalást, de más, hasonló tartalmú nyilatkozathoz is csatlakozott.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.