Letartóztatták az iraki háború leghíresebb ellenzőjét

Őrizetbe vették a washingtoni Fehér Háznál Cindy Sheenant, az amerikai háborúellenes mozgalom vezetőjét: mintegy ötven tiltakozóval együtt egy háborúellenes petíciót készült átadni, amelyet közlése szerint 80 ezer amerikai írt alá.

A kaliforniai asszonyt, aki a fiát vesztette el Irakban, három másik nővel együtt vették őrizetbe helyi idő szerint szerdán. A hatóságok vádja szerint akadályozták a kormány munkáját azzal, hogy egy kapuban elállták az utat, és nem engedelmeskedtek a továbbhaladásra felszólító utasításoknak.

Cindy Sheehan, mielőtt őrizetbe vették volna, beállt a többi tiltakozó közé, éltette a keddi törvényhozási választások eredményét, és azt skandálta, hogy vessenek véget az iraki háborúnak. A Fehér Ház kerítésénél senki sem vette át a háborúellenes petíciót, így azt áthajították a kerítésen.

A háborúellenes tiltakozó mozgalmat több mint egy éve indította el a kaliforniai Cindy Sheehan, akinek fia 2004-ben Irakban életét vesztette. Tavaly augusztusban George Bush texasi farmja előtt tábort ütött, hogy magyarázatot kérjen az elnöktől az iraki háborúval kapcsolatban. Az első crawfordi tiltakozó megmozdulás 26 napon át tartott és mintegy tízezer tüntetőt vonzott Texasba. Sheehan idén júliusban ismét megszervezte a crawfordi sátortáboros demonstrációt Bush elnök crawfordi farmjánál.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.