Széles Gábor: Nevekhez nem ragaszkodtam, de a vezetők számának csökkentéséhez igen

"Valóban voltak vitáink, de ezek megoldódtak. A lapnak a további fejlődéséhez új vezetésre van szüksége." - interjú Széles Gáborral.

- Miért váltott a Magyar Hírlap élén?

- Egy éve vettem át a lapot, az évforduló pedig alkalmat adott arra, hogy Szombathy Pál főszerkesztővel áttekintsük a megállapodásunkat. Szombathynak oroszlánrésze van abban, hogy a lap talpon maradt és növekedésbe kezdett, de úgy ítéltem meg, hogy a fejlődés lehetne erőteljesebb. Ehhez új vezetés kell.

- Hogy áll most a lap?

- A tavalyi vesztesége 140 millió forint volt, az idén 110 milliós mínusz vártható. A példányszám tíz százalékkal nőtt, de jelentős tartalék van még.

- A hírek szerint a fő konfliktusforrás az volt, hogy Szombathy nem akarta végrehajtani az elbocsátásokat, amelyeket ön követelt.

- Én ahhoz ragaszkodtam, hogy csökkenjen a lapnál a vezető munkatársak száma. Sehol a világon nincs ilyen méretű lapnál ennyi vezető.

- Konkrétan Popovics Gizella, R. Székely Júlia és Szále László kapott felmondólevelet a múlt héten. (R. Székely és Szále nem vezetőként dolgozott.) Ez azt jelenti, hogy a balliberális oldalhoz közelebb álló publicisták nem illenek abba a szándékába, hogy a lapból a középtől egy kicsit jobbra álló lap legyen?

- Nem jelenti ezt. Neveket én nem mondtam, csak azt, hogy a vezető munkatársak számát felezzék meg.

- Önnek korábban több vitája volt Szombathy Pállal, például a Mohamed-karikatúrák utánközlése vagy egy, a tavaszi kampányban készült címlapfotó miatt, amely állítólag előnytelenül ábrázolta Orbán Viktort és Mikola Istvánt. Nem ezek miatt jutottak el a szakításig?

- Valóban voltak vitáink, de ezek megoldódtak. A lapnak a további fejlődéséhez új vezetésre van szüksége.

- Egyelőre az egyik eddigi főszerkesztő-helyettes, Farkas György kapott a lap vezetésére megbízást. Ugyanakkor arról is hallani, hogy Fejes Gábort, a Blikk volt főszerkesztőjét látná szívesen a Magyar Hírlap élén.

- Több ember elképzeléseinek ismeretében döntünk.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.