Kiszivárogtatták a rendőrség október 23-i rádióbeszélgetéseit

A csütörtöki Blikk az október 23-i zavargások leállítására kivezényelt rendőrök rádióforgalmazásából idéz. A lap informátorai szerint a rendőrök minden eszközzel megpróbálták elkerülni, hogy a rendbontók eljussanak a Fidesz-gyűlés helyszínére. A C-Press Hírügynökség  dolgozói egy október 23-án a rendőrök között rohamsisakban mutatkozó civilben felismerték a cég korábbi kommunikációs és stratégiai igazgatóját.

A Blikk információi szerint az Alkotmány utcai kordonnál ilyen rádióbeszélgetés zajlott a rendőrök között: "Vigyázzunk, ezek nem bírnak magukkal. Meg fognak támadni minket! Embert, vízágyút, mindent!" A kordon átszakítása után: "Segítség, megszúrtak! Erősen vérzek! Még egy sebesült van, azonnal orvost kérünk!"

Amikor a zavargások "kemény magja" a Fidesz-gyűlés felé indult, a Blikk informátora szerint ez a parancs hangzott el: "Sorfalat húzni, keresztbe a Bajcsy-Zsilinszky úton. Ne engedjétek tovább az Astoria felé."

Amikor a hangadók tovább nyomultak az Astoria felé, és nyilvánvalóvá vált, hogy nem a mellékutcák felé fordulnak, a következő jelentést tették a rendőrök: "Folyamatosan tájékoztatjuk a Fidesz-rendezvény felelőseit, hogy az utcai harcot provokáló tüntetők az Astoria felé hátrálnak."  Négy óra előtt egy-két perccel az újabb parancs: "Terelőegységeket az Erzsébet térhez! Ne engedjétek tovább őket, az már veszélyes lenne." (További részletek a Blikk nyomtatott változatában.)

Újságírót ismertek fel a rendőrök között felbukkant civilben

Tévéfelvételek szerint rendőrségi rohamsisakot és védőkesztyűt viselő civil ruhás férfi törölgette az október 23-i zavargások idején a rendőrök arcát - írta a csütörtöki Magyar Hírlap. A segítő nem a rendőrség alkalmazottja. Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány azt mondta, nem ismeri a férfit, de kíváncsi rá, hogyan kerülhetett a rendőrök közé egy civil ruhás ember rendőri rohamsisakban. A C-Press Hírügynökség  dolgozói a civil férfiben felimerték a cég korábbi kommunikációs és stratégiai igazgatóját, aki korábban a Miniszterelnöki Hivatal kisebbségi sajtótitkára volt, aztán tanácsosként dolgozott Görgey Gábor minisztersége idején a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumában, majd sajtós volt az Országos Cigány Önkormányzatnál is.

Csík Tamás, a C-Press főszerkesztője már az MTV-székház ostroma után kérdőre vonta bosztottját, mivel akkor is felbukkant a rendőrök között, de nem tudta megmagyarázni, milyen minőségben segítette a rendőröket. A hírügynökség megtévesztő szerepe és viselkedése miatt azonnali hatállyal megszüntette az együttműködést munkatársával.

(forrás: Blikk, Magyar Hírlap)

Tüntetõt visznek el a rendõrök
Tüntetõt visznek el a rendõrök
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.