Molnár Lajos: emelni kell a valós kezelések térítését

Molnár Lajos szerint tisztességes, pontos elszámolás szükséges, és minden valós kezelésnek meg kell emelni a térítését; az egészségügyi miniszter erről hétfőn reggel beszélt a Magyar Televízió Nap-kelte Kereszttűz című műsorában

 

 

"Tisztességes, pontos elszámolás kell, és többet kell fizetni minden szükséges kezelésre" - jelentette ki Molnár Lajos arról beszélve: a kórházak úgy próbálnak több pénzhez jutni, hogy minél több beavatkozást igyekeznek elszámolni.

Mint elmondta, olyan esetben is kórházi bennfekvést számolnak el, amikor nem kellene vagy a valósnál hosszabb idejű kórházi tartózkodást könyvelnek el. Ez viszont kiüríti a biztosító kasszáját - tette hozzá.

Molnár Lajos szólt arról is, hogy az úgynevezett várólistákat, - amelyeket jelenleg a főorvosi irodán, titkárságon vezetnek - nyilvánossá kell tenni. Ezeket - mint mondta - bárki megnézhetné, célja, hogy egyes betegek például ne hálapénz miatt kerülhessenek előre. Ehhez az adatokhoz jelenleg nem lehet hozzájutni - jegyezte meg az egészségügyi miniszter.

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.