Elfogták Zarkávi operatőrét?

Az iraki hadsereg elfogott egy férfit, aki állítólag Abu Muszab az-Zarkávinak, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat iraki szárnya néhai vezetőjének személyes operatőre volt - közölte a bagdadi védelmi minisztérium.

Mohamed asz-Aszkári, a tárca szóvivője szombaton a bagdadi televíziónak elmondta, hogy a feltételezett operatőrt, Hálid al-Hajánit iraki katonák fogták el az arab ország fővárosától északkeletre fekvő Dijála tartományban. A szóvivő a terroristaellenes műveletek érdekeire hivatkozva nem fedte fel sem Hajáni előállításának időpontját, sem a férfi személyazonosságát; annyit árult el csupán, hogy Hajáninál videofelvételeket és különféle iratokat találtak.

A jordániai származású Zarkávival amerikai légi csapás végzett június 7-én Dijála tartományban. Zarkávi előzőleg több - eredetileg iszlámista internetes honlapokon nyilvánosságra hozott - videofelvételen is feltűnt. A térségbeli országok televíziói gyakran ismételték azokat a képsorokat, amelyeken a feketébe öltözött terrorista vezér géppuskával lövöldözik; egy korábbi felvételen pedig az álarcot öltő Zarkávi a kamerába beszélt, mielőtt elvágta egy nyugati túsznak a torkát. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.