Tour a csatornán túl

Új férfi, új műsor: így lehetne röviden összefoglalni a jövő évi, sorrendben 94. Tour de France-szal kapcsolatos változásokat. Az új férfi Christian Prudhomme, aki Jean-Marie Leblanc-tól veszi át a versenyigazgatói tisztet. Ami pedig az új műsort illeti, a világ legnagyobb kerékpáros körversenye - története során először - Angliából rajtol.

A július 7-én esedékes nyolc kilométeres prológ a Trafalgar tértől indul és a Buckingham palotáig kanyarog. (Az időpont korántsem véletlen: aznap lesz a londoni tömegközlekedési eszközök ellen végrehajtott, ötvennél is több halálos áldozatot követelő terrortámadás második évfordulója.)

A tulajdonképpeni első etap 203 kilométeres: Londonból a katedrálisáról (is) híres Canterburybe vezet az út. "Másfél" szakasz erejéig Belgium is a helyszínek közé kerül, majd az eredeti elnevezésnek megfelelően kezdetét veszi a francia túra, amely az óramutató mozgásának megfelelő irányban járja körbe az országot, és amelynek össztávja 3547 kilométer. A leghosszabb etap a harmadik lesz: Waregem és Compiegne között 236 km a távolság. A hagyományosan huszonhárom napos versenyen kétszer pihenhetnek egy-egy napot a kerekesek, két egyenkénti indítású időfutam vár rájuk, és természetesen megmásszák az Alpok és a Pireneusok hegyeit; a cél - amint az hagyomány - a párizsi Champs Elysées-n lesz.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.