Olaszliszkai romák öngyilkossági kísérlete

Öngyilkosságot kísérelt meg az olaszliszkai lincselés három, előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottja közül kettő a miskolci büntetés-végrehajtási intézetben.

Yazbekné Szabó Katalin, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága szóvivőjének tájékoztatása szerint H. D. október 19-én felületi sérüléseket ejtett magán, Sz. A. pedig másnap önakasztással próbálkozott, ám ebben zárkatársai megakadályozták, sérüléseket nem szenvedett.

Az eset kapcsán lefolytatott vizsgálat az idegenkezűséget kizárta, egyben megállapította: a személyi állományt az ügyben nem terheli felelősség - mondta a szóvivő.

Tudósítónk Olaszliszkán járva megtudta: a faluban több napja beszélnek az öngyilkossági kísérletekről, néhányan azt hitték, hogy ezek során a két férfi súlyos sérüléseket szenvedett, egyikük kómába esett. Volt viszont, aki - például Fekete Gyula polgármester - pletykának tartotta a híreszteléseket. Az egyik gyanúsított hozzátartozója azt közölte: egyelőre nem nyilatkoznak, de péntek délután öt órakor a helyi művelődési házban tájékoztatót tartanak a történtekről.

Az olaszliszkai romák közül többen azt mondták tegnap: nap mint nap autók és motorok száguldanak végig a falu cigányok lakta településrészén, s gyakori, hogy többen fenyegető szavakat kiáltanak feléjük. Információink szerint szombaton a Jobbik Magyarországért Mozgalom félpályás útlezárással egybekötött demonstrációt kíván tartani a 37-es számú főút Olaszliszka melletti szakaszán: azt szeretnék elérni, hogy a brutálisan agyonvert tiszavasvári pedagógus gyilkosaira szigorú büntetést szabjon ki a bíróság, illetve azt, hogy a hasonlóan kegyetlen bűncselekmények megtorlására állítsák vissza a halálbüntetést.

Gyertyagyújtással emlékeztek tegnap Szögi Lajosra a fõvárosban, a  Szent István-bazilika elõtt
Gyertyagyújtással emlékeztek tegnap Szögi Lajosra a fõvárosban, a Szent István-bazilika elõtt
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.