Őszen a padban

A Madách gimnáziumban egy vasárnap a bakfiskoron jócskán túli hölgyek és urak ültek a padokban. Internetezni tanultak. Már akik erre voltak kíváncsiak. Vagy tornáztak Béres Alexandrával, énekeltek Csongrádi Katával, és sminkelni tanultak. Nyugdíjasan is nézhet ki jól az ember. Volt öltözködési tanácsadás is. Mert az archoz hol ilyen, hol olyan szín illik jobban. És miért ne lehetne csinos egy ősz hajú nő.

Voltak hölgyek és urak, hetven tájt, akik a mobilozást próbálták. Két fiatalember mutatta szelíd türelemmel, mikor milyen gombot kell megnyomni. Mire jó a hangposta, és hogyan lehet meghallgatni az üzeneteket. Egy hölgy magától megoldotta a technikai problémát: azt már tudta, melyik gombra ugrik elő az utolsó hívás, ha nem beszélt az illetővel, visszahívta. A fiatalemberek nekirugaszkodtak annak is, hogy megmagyarázzák, mi a WAP. Itt már többen elvesztették a fonalat meg az érdeklődést is. De amikor megmutatták, hogy ezzel meg lehet találni a legközelebbi gyógyszertárat és lottózót, felélénkültek a hölgyek és urak. Megtanultak WAPozni. Mások meg azt tanulhatták meg, hogy bármilyen korban érdemes beülni a padba.


Továbbra is várjuk olvasóink gesztustörténeteit levélben vagy a fórumon, a www.nol.hu/gesztusok címen. A hónap gesztusát beküldő olvasó díja három hónapos Népszabadság-előfizetés.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.