Romák is gyűjtenek a meglincselt tanár családjának

Sajtóközlemény útján is kifejezésre juttatta részvétét az Olaszliszkán meggyilkolt tanár családjának és közvetlen hozzátartozóinak a Magyarországi Nemzeti- Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesülete (ÉKE), amely maga is pénzadomány-gyújtésbe kezdett az elhunyt családjának segítésére. 

"A másfél héttel ezelõtt történt olaszliszkai tragédia felkorbácsolta mind a helyi mind pedig az ország lakosságának indulatát.
A Magyarországi Nemzeti- Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesülete (ÉKE) kötelességének érzi, hogy ezúton is RÉSZVÉTÉT NYÍLVÁNÍTSA a tragikus körülmények közt elhunyt csaladjának és közvetlen hozzátartozóinak. Valóban szörnyû ami történt , mélyen elítéljük és a bûnösöknek felelniük kell a törvény elõtt !" - olvasható a többi között az ÉKE országos elnöke, Száva Vince által jegyzett közleményben. 

Az üzenet megfogalmazói hangsúlyozzák: nem faji vagy etnikai alapokon nyugvó tragédiáról van szó, hanem köztörvényes bûncselekményrõl.

Az ÉKE ezért azt kéri a média munkatársaitól, hogy "a valós tények tárgyszerû bemutatásával segítsék az ügy mielõbbi rendezését." A szervezet  "rendkívül veszélyesnek" tartja "a féligazságok nyilvánosságra hozatalát", melyek véleményük szerint "nem az ügy megoldását szolgálják, hanem további konfliktusok veszélyét rejtik magukban."

Az ÉKE egyúttal bejelenti, hogy úgymond a helyi lakosság nyugalma visszaállításának érdekében a Roma-Magyar Polgárõrség 2006. október 24-tõl vállaja, hogy ott helyben is segíti mind a Rendõrség, mind az Önkormányzat munkáját.
Ezen kívül az ÉKE pénzadomány gyûjtést szervez az elhunyt családjának segítésére.

(ÉKE/NOL)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.